Tafeltennis

Tafeltennis (ook bekend als pingpong) is een sport. Tafeltennis komt van het tennissen, maar dan in het klein en met een tafel.

Voor tafeltennis heb je nodig: een batje, een tafeltennis tafel en een tafeltennis balletje. Je kunt tafeltennissen als je deze spullen hebt, anders kom je niet verder.

De meeste mensen denken dat de Chinezen tafeltennis bedacht hebben, maar het is bedacht in Engeland. Eind 19de eeuw begonnen de Engelsen met tafeltennissen. Dat deden ze buiten. Na een tijdje begonnen de Britten ook binnen te spelen. De balletjes werden gemaakt van kurk of van rubber. Alleen was er bij allebei de balletjes een probleem: het ‘balletje’ van kurk stuiterde niet goed, en het balletje van rubber stuiterde juist veel te hoog, zodat er dingen kapot gingen in de huizen. Na een tijdje kwam James Gibb thuis in Engeland van een reis naar Amerika, en hij had balletjes meegenomen van celluloid (een soort plastic). Dat balletje bleek precies de goede stuit te hebben. Vanaf toen werden er echte tafeltennistafels gemaakt, en er kwamen setjes met een netje, batjes en een bal.