Fietstest en verkeersquiz in de Haagse Sporttuin Duindorp

Den Haag fietst steeds meer en daar zijn wij trots op!

Zin in een leuke fietstest en durf je het aan om mee te doen aan een verkeersquiz van Veilig Leren Fietsen
Kom dan a.s. woensdag 3 oktober naar de Sporttuin!

Samen met Breed Actief voert de gemeente Den Haag al enkele jaren het programma ‘Veilig leren Fietsen’ uit, een verkeerseducatief programma waarvan het verkeersparcours een onderdeel is. Namens de gemeente heeft Breed Actief op maar liefst 50 schoolpleinen een verkeersparcours aangebracht. Met dit parcours kunnen kinderen ook de praktijk oefenen.
Het parcours heeft zebrapaden, haaientanden, een rotonde en bordjes die bij de verschillende verkeerssituaties horen. Buiten de verkeerslessen kunnen de kinderen spelenderwijs ook met het verkeer bezig zijn doordat het parcours permanent aanwezig is.

Een ander onderdeel van Veilig Leren Fietsen is de module “Fietsvaardigheid” waarbij kinderen met allerlei soorten fietsjes, stepjes, wakeboards e.d. kunnen oefenen waardoor ze hun motorische vaardigheden goed kunnen ontwikkelen. Ook de Haagse Sporttuin Duindorp heeft twee keer per jaar een fietscontainer van Breedactief op de locatie staan. De gymleerkracht van de samenwerkende scholen geeft dan fietsvaardigheidlessen.

Ben jij er woensdag gezellig bij?

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *