Fietsen is gezond!

Fietsen is gezond, dat weten we. Om het fietsen onder de aandacht te brengen bij de kinderen heeft er de afgelopen tijd een fietscontainer van Breed Actief in de Sporttuin gestaan. Met deze fietscontainer zijn fietslessen gegeven en hebben de leerlingen van de Tweemaster en de Meerpaal fietservaring opgedaan.

Al twee jaar achter elkaar mag de Sporttuin gebruik maken van deze fantastische fietscontainer. Deze container staat vol met fietsen, stepjes, waveboards en overig materiaal t.b.v. de fietslessen. Deze materialen kunnen worden geleend, maar het is de bedoeling dat de kinderen zelf hun fiets meenemen.

De afgelopen weken hebben alle groepen van de Tweemaster en de Meerpaal fietslessen gevolgd o.l.v. de vakleerkracht gymnastiek. Voor deze fietslessen werd de hulp ingeschakeld van de ouders. Een mooi voorbeeld voor ouderbetrokkenheid op de scholen. Tijdens deze fietslessen leggen de kinderen verschillende parcours af waarin bepaalde fietshandelingen aan de orde komen (hand uitsteken, remmen, bochten fietsen, kijken, etc).

Naast het fietsen moesten de kinderen van de bovenbouw ook praktische opdrachten uitvoeren. Denk hierbij aan banden plakken, fietskeuringen houden bij elkaar, in kaart brengen wat gevaarlijke oversteekplekken waren in de wijk, etc.

Voor de kinderen een leerzame week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *