Kom ook bij ons sporten!

Inschrijven

Schrijf je in & kom in beweging

Kom ook bij ons sporten!

Wil je graag sporten in de Haagse Sporttuin Schilderswijk, dan kan je je online direct inschrijven óf het formulier downloaden en inleveren bij je gymmeester of gymjuf.

Gezond

Sporten is gezond! Vooral onder goede begeleiding.

Veilig

Toezicht door beheerder en de gymdocenten.

Kwalitatief

De trainers zijn experts in hun eigen sport.

Vaak is het gratis!

Wat kost het?

Zit je op een van de deelnemende scholen, dan is sporten gratis.
Zit je op een andere school, dan betaalt jouw school niet mee aan de kosten en dan betaal je € 10,- per periode, een jaar heeft 3 periodes.
(Hier gaat geen korting meer vanaf met een Ooievaarspas.)

Als je lid bent, mag je in de weekenden, de vakanties en de speeltuinweken vrij komen sporten!

Bij wie lever je het inschrijfformulier in?

Deelnemende scholen

Hieronder vind je een overzicht met de contactgegevens van de leerkracht die op jouw school verantwoordelijk is voor de Haagse Sporttuin Schilderswijk.
Tijdens de sportactiviteiten is er altijd één van onderstaande contactpersonen aanwezig in de Sporttuin.

Basisschool Startpunt International

Dhr. Mensink (meester Serge) 070-2181309

Basisschool Prinses Marijkeschool

Dhr. Pezzoni (meester Alex) 070-3884035

Basisschool Van Ostadeschool
Dhr. Van Dijk (meester Arthur) 070-3806773
SBO PH Schreuderschool

Dhr. Nieuwenhuijse (meester Wessel) 070-3800942

Basisschool Koningin Beatrixschool

Mevr. Kromhout (juf Ilja) 070-3808494

Basisschool De Triangel

Mevr. Karademir (juf Özlem) 070-3894072

Basisschool De Buutplaats

Mevr. Michielsen (juf Celine) 070-3381982

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Voor wie is de sporttuin?

1) De naschoolse sportlessen zijn voor kinderen van de basisscholen die meedoen aan de samenwerking met de Sporttuin kunnen meedoen aan de sportlessen.
Zit je niet op een van deze 6 scholen, maar wil je wel graag meedoen met de naschoolse sport, ga dan langs in het kantoor van de Sporttuin en vraag naar de mogelijkheden.

2) Kinderen uit heel Den Haag kunnen zich inschrijven voor Taekwondo Koryo of Tennisvereniging Breekpunt Schilderswijk. Die verenigingen verzorgen trainingen in de Sporttuin. Je kan lid worden van de club door contributie te betalen. (indien je recht hebt op de Ooievaarspas dan kan het zijn dat je lidmaatschap gratis is)

3) Jongeren kunnen zich aanmelden bij Femina Sports. Zij sporten in de avonduren en in het weekend in de Sporttuin. Femina sports is een organisatie die zich inzet voor jongeren in de Schilderswijk en net daarbuiten. Kom een keer langs en vraag aan de trainers/begeleiders wat de mogelijkheden zijn.

4) Voor alle overige doelgroepen geldt dat er heel veel mogelijkheden zijn in de Sporttuin, maar dat er nu nog niet iets wordt georganiseerd. Kom eens langs om te informeren naar de mogelijkheden!

Wat kost sporten in de sporttuin?

1) Kinderen van de basisscholen die meedoen aan de samenwerking met de Sporttuin kunnen gratis gebruik maken van de sportlessen. De meeste scholen rekenen wel een soort borg/statiegeld.
Als je altijd komt of je netjes afmeldt als je een keer niet kan, krijg je deze borg terug.

2) Sporten bij een vereniging in de Sporttuin kan na het betalen van contributie. Elke vereniging heeft zijn eigen tarief. Vraag hiernaar bij de trainer.

Sporten in de Sporttuin is dus vaak gratis. Dit kan doordat de gemeente Den Haag sport zo belangrijk vindt en wilt dat iedereen kan sporten. Dit noemen ze “laagdrempelig sportaanbod.”
Bedenk goed dat de trainers, het onderhoud van de Sporttuin, het overige personeel en bijvoorbeeld de ballen, tennisrackets en overige zaken gewoon wel geld kosten. Ga hier dus met respect mee om!

Moet ik afmelden/afbellen als ik of mijn kind niet kan komen?

JA!
Net als bij een sportvereniging is het netjes om af te bellen als je een keertje niet kan komen. Je hebt je immers ingeschreven voor sportdeelname. Er staat een trainer op jou te wachten en de trainer houdt rekening met jouw aanwezigheid.
Mocht je dus een keer ziek zijn of een andere goede reden hebben waardoor je niet aanwezig bent, laat dit dan weten aan je eigen gymmeester of gymjuf of bel naar de Haagse Sporttuin; 070-3882937.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sporten doe je in sportkleding.
Is de sport die jij doet buiten, houd dan rekening met het Nederlandse weer. Het kan immers wel eens regenen.
Op het kunstgras wordt NIET met noppen gevoetbald!

Voor de binnensporten geldt dat je bij de meeste sporten zowel in korte of lange broek mag komen sporten als het maar een sportbroek is. Dus geen jurkjes, spijkerbroeken enzovoort.
Ook is het belangrijk dat als je schoenen aan wilt, dat dit binnenschoenen zijn. Speciaal voor de sportles meegenomen in een tasje.

Neem GEEN waardevolle spullen mee naar de Sporttuin. We letten goed op, maar kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor een zoekgeraakte mobiele telefoon of een oorbel/horloge/enzovoort.

Kan ik stage lopen in de sporttuin?

Ja, voor studenten van de opleiding Sport en Bewegen is dit heel goed mogelijk.
Onze trainers kunnen altijd assistenten gebruiken en naarmate de stage vordert kan er zelfstandig onder toeziend oog van de trainer les worden gegeven.

Bedenk echter wel dat de Sporttuin vooral na-schoolse sport aanbiedt. Dus na 15:15 en tot 17:30. Dit betekent dat je +/- 2,5 uur per dag kan stage kan lopen.

Welke opleidingen kunnen nog meer:
– Veiligheid (MBO)
– HALO (HBO)
– SPM (HBO)

Wil je met studenten een bezoek brengen aan de Haagse Sporttuin, laat het dan vooral even weten via het contactformulier.